Про це зазначила на засіданні виїзної колегії облдержадміністрації директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович.

Людмила Грабович зауважила: «Не дивлячись на нелегкі умови, в яких перебуває країна, на Вінниччині затверджено ряд програм, зокрема, програми з онкології, туберкульозу, гіпертонії, які фінансуються з місцевих бюджетів в Барському, Томашпільському, Могилів-Подільському, Калинівському районах. Основною проблемою на сьогодні, залишається скорочення ліжкомісць, адже показник ліжкового фонду в області- понад 11 тисяч, відповідно до норм цей показник слід зменшити на 1500 ліжкомісць», - повідомила Людмила Грабович.

В лікарнях області буде скорочено 1,5 тис. ліжкомісць

На засіданні розглядались питання організації надання вторинного та третинного рівня медичної допомоги в окремих районах області. Інформуючи присутніх, директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович повідомила, що для надання допомоги на належному рівні, Комісією Департаменту у складі директора Департаменту, його заступників, фахівців фінансово-економічної, лікувальної, інженерної служб, юристів здійснені виїзди у 9 районах області (Томашпільський, Теплицький, Бершадський, Жмеринський, Тиврівський, Калинівський, М-Подільський, Козятинський, Барський) та м. Ладижин, де проведено перевірки з метою виявлення недоліків та усунення проблем.

В лікарнях області буде скорочено 1,5 тис. ліжкомісць

З початку року Департаментом охорони здоров’я ОДА проведені оперативні наради з обласними закладами охорони здоров’я, в ході яких проаналізовані результати діяльності медичних закладів області. «Головні лікарі мають розробити план оптимізації закладу охорони здоров’я, який має включати перегляд підходів до амбулаторного прийому хворих, реорганізація стаціонарів закладу, вивчення питання розширення платних послуг», - наголосила посадовець.



Переглядів: 3049
Поширень: 0