Шахраї використовують схему «отримання виграшів» для привласнення коштів громадян. Майже 7000 гривень довірлива мешканка Вінниччини перерахувала за неіснуючий виграш.

Існує досить багато схем вчинення шахрайських дій і заволодіння коштами громадян. Однією із найпоширеніших є, так званий, «псевдорозіграш автомобіля». Жертва отримує смс- повідомлення з інформацією про виграш. Після того, як людина зв’язується з кол-центром, її інформують, як отримати подарунок. Зокрема, просять надати особисті дані, копію паспорту та ідентифікаційного коду та переказати значну суму коштів, як обов’язкову умову отримання призу.

"Вигране авто" обійшлося вінничанці у майже 7 тис. грн.

Аби переконати потенційних жертв у правдивості повідомлення про виграш шахраї користуються спеціально створеми сайтами. На сайті людина, якій прийшла смс, може знайти перші цифри свого мобільного телефона, повідомлення про виграш авто та детальні умови, так званої, акції. Після отримання коштів шахраї перестають виходити на дзвінок.

"Вигране авто" обійшлося вінничанці у майже 7 тис. грн.

Жертвою такого обману стала 30-річна жителька села Сосни Літинського району. Жінці на мобільний телефон надійшло смс – повідомлення про виграш автомобіля. Після того, як жінка оплатила так званий один відсоток вартості авто - 7 000 гривень через термінал, телефон зловмисників перестав відповідати.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліцейські закликають громадян бути пильними. Якщо Ви не брали участь у розіграші автомобіля або цінних речей, смс-повідомлення про виграш призу має насторожити, що вас намагаються обдурити. При проведені офіційних акцій організатори ніколи не просять учасника перераховувати гроші для отримання призу.



Переглядів: 3583
Поширень: 0