Калинівським районним судом у 2015 році задоволені позовні заяви прокурора району на захист інтересів держави до суб’єктів господарювання (орендарів землі) про внесення змін до договорів оренди землі.

У поточному році, згідно інформації Нападівської, Хомутинецької, Жигалівської, Пиківської сільських рад Калинівського району, на виконання судових рішень внесені зміни до договорів оренди та сплачена відповідно до змін орендна плата, внаслідок чого до бюджетів сільських рад надійшло коштів на суму більше 350 тис грн.

Крім того, у поточному 2016 році, на виконання судових рішень про визнання спадщини відумерлою, постановлених за позовами прокурорів у 2015 році, передані у комунальну власність територіальних громад Нападівської, Новогребельської сільських рад Калинівського району, Флоріанівської сільської ради Козятинського району, земельні ділянки загальною площею 16,4 га вартістю понад 356 тис грн. Як зазначив керівник Калинівської місцевої прокуратури Дмитро Кубик, - “Усього за позовами прокурора в сфері земельних відносин виконано судових рішень на суму понад 700 тис грн, у комунальну власність повернуто 16,4 га”.



Переглядів: 1614
Поширень: 0