Виробництво дизельного палива з автомобільних покришок - таке ноу-хау запровадили винахідники на своєму підпільному підприємстві в одному із сіл Вінницького району.

Про вказане правоохоронцям стало відомо від сільського голови, який повідомив, що на території села здійснюється переробка автомобільних шин шляхом спалювання, у зв’язку з чим виділяється дим з їдким специфічним запахом.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого

ч.1 ст. 241 КК України, процесуальне керівництво у провадженні здійснює Вінницька місцева прокуратура.

У ході слідства встановлено, що на території, яка належить приватному підприємству, шляхом спалювання використаних автомобільних покришок кустарним способом здійснюється виробництво пального. З метою фіксації незаконної діяльності правоохоронцями вилучено рідину, отриману в результаті переробки, та автомобіль з цистернами, який використовувався для її транспортування.

На даний час досудове розслідування триває, проводяться експертизи для встановлення факту забруднення атмосферного повітря, визначення рівня небезпеки для життя, здоров’я людей та довкілля, а також встановлення можливої приналежності виготовленої речовини до товарів підакцизної групи.

Довідка: частина 1 статті 241 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за забруднення або інша зміна природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля.



Переглядів: 2284
Поширень: 0