Сьогодні відбулись загальнообласні збори голів первинних профспілкових організацій, що представляють промислові підприємства різних галузей економіки, організації і заклади бюджетної сфери, а також лідери обласних галузевих профспілок. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій та голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Звертаючись до присутніх, Валерій Коровій повідомив про основні напрямки діяльності обласної влади щодо вирішення важливих питань регіону, пов’язаних з ремонтом доріг, вступом на контрактну службу до лав ЗСУ, з легалізацією заробітної праці, підвищенням соціальної якості життя вінничан.

«На Вінниччині проживає понад 1млн. 600 тис. жителів, з них зайнятих працездатного віку - 780 тис. громадян, 210 тисяч людей знаходяться в «тіньовій зайнятості», тому сьогодні це питання потребує термінового вирішення, нових методів заохочення для працевлаштування населення. Щороку ринок праці Вінниччини поповнюється близько 10 тисячами молодих фахівців. Завданням влади є створення належних умов для їхнього працевлаштування, адже вони є достойним майбутнім розвитку економіки області», - наголосив Валерій Коровій.

На Вінниччині більше 200 тисяч осіб працюють неофіційно

У свою чергу, голова Федерації профспілок області наголосив, що сьогодні потрібен справедливий розподіл суспільного продукту, результатів праці: людина має отримувати належне.

Виступаючі акцентували увагу на том,у що ситуація вимагає від профспілок посилення діяльності по захисту інтересів спілчан в умовах падіння рівня життя. І головною "зброєю" для досягнення цієї мети є соціальний діалог, ефективність якого необхідно підняти в рази. Вкрай важливо разом виробити рішення і тактику консолідованих дій як на регіональному рівні, так і на місцях.



Переглядів: 2471
Поширень: 0