Представившись співробітником банку, зловмисник випитав у жінки номер картки та пароль, після чого зняв з її рахунку більше 16 тисяч гривень.

До Жмеринського відділу поліції звернулась 39-річна жителька Жмеринки. Жінка розповіла, що до неї зателефонував незнайомий чоловік, який представився співробітником банку, та запропонував підвищити рівень безпеки банківської картки, але для цього необхідно було назвати деякі реквізити картки. На цю пропозицію жінка погодилась.

Через деякий час потерпіла виявила відсутність на банківському рахунку більше 16 тисяч гривень, після чого одразу звернулась до поліції.

Поліція вживає заходи щодо встановленню місця знаходження зловмисника.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Поліція радить громадянам за жодних обставин не повідомляти реквізити своїх банківських карток: ні в якому разі не розголошуйте нікому термін дії картки (4 цифри біля номеру картки) наприклад, код на звороті картки зазвичай нанесений на полі для підпису після цифр, не передавайте платіжну картку для використання іншими особами, встановіть добовий ліміт на зняття коштів, періодично перевіряйте стан коштів на рахунку, якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник – запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.



Переглядів: 1949
Поширень: 0