Наприкінці минулого тижня у місті Могилів-Подільський відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня прикордонника.

У цей день вітання із професійним святом захисники південних рубежів Вінниччини приймали від голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, Могилів-Подільського міського голови Петра Бровка, керівників РДА Олега Китасюка та районної ради Володимира Сіранта, очільників силових структур регіону.

«Сьогодні часто можна почути, що в Україні нічого не змінюється. Та це не так, бо країну міняєте ви. За два роки ми пройшли дуже важкий шлях. І якщо сьогодні дивитися на ваш прикордонний загін, то в якісному плані він зробив колосальний крок вперед, - зазначив у вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій. - Ми дуже відповідально ставимося до всього, що стосується нашого південного кордону. Тому що повинні дати людям впевненість у тому, що безпека їм гарантована».

Військовослужбовців Могилів-Поділськього прикордонного загону привітали із професійним святом

Керівник області зауважив, що на плечах влади сьогодні великий обов’язок – забезпечити підтримку сім’ям загиблих героїв. А відтак підкреслив, що в цей непростий час приходить розуміння того, що служба на благо Української держави – не просто слова, а велика гордість та велике натхнення брати на себе відповідальність і дарувати людям впевненість та оптимізм.

«За ці два роки ми зробили для себе важливий висновок: ніхто замість нас не захистить країну, ніхто, окрім нас, не розбудує її, не створить для наших дітей нову, європейську державу», - наголосив Валерій Коровій.

Військовослужбовців Могилів-Поділськього прикордонного загону привітали із професійним святом

З нагоди професійного свята очільник Вінниччини вручив низці прикордонників Могилів-Подільського загону Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, а також відзнаки «За оборону м. Дебальцеве». Отримали військовослужбовці і відомчі нагороди та відзнаки Могилів-Подільської міської ради.

Зі словами вітань до учасників зібрання звернулися також керівники силових структур регіону, а свої творчі дарунки усім присутнім презентували вокалісти ансамблю «Юний прикордонник».

Військовослужбовців Могилів-Поділськього прикордонного загону привітали із професійним святом

Для довідки. Могилів-Подільський прикордонний загін силами 8 відділів прикордонної служби охороняє ділянку державного кордону з Республікою Молдова в межах Могилів-Подільського, Ямпільського та Піщанського районів Вінницької області протяжністю понад 190 кілометрів.

З червня 2014 року воїни загону беруть участь в антитерористичній операції на Сході України. За мужність та героїзм під час виконання оперативно-бойових завдань у зоні АТО 14 військовослужбовців відзначені орденами «Богдана Хмельницького», «За мужність», «За військову службу Україні».

Прикордонники Могилів-Подільського загону активно працюють над покращенням інфраструктури. Відповідні заходи здійснюються за підтримки обласної державної адміністрації: на зміцнення бази загону з обласного бюджету виділено понад 600 тисяч гривень.



Переглядів: 4554
Поширень: 0