Відучора в області почали працювати 146 пришкільних таборів. Загалом, як повідомив  заступник голови-директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, з 30 травня по 17 червня на Вінниччині діятиме 209 пришкільних табори, в яких відпочине 16, 5 тисяч учнів.

"Крім того, відповідно до Указу Президента, яким визначено 2016 рік - роком англійської мови в області буде діяти 31 мовний табір, в яких відпочиватиме майже 2 тисячі дітей. Зокрема, в рамках програми "Вчителі англійської мови – агенти змін" діятиме 9 мовних таборів, де працюватимуть волонтери – носії англійської мови, іноземці, які викладатимуть англійську для наших дітей. Сьогодні вже починають працювати 146 пришкільних таборів, з яких 24 - мовних. Відповідно, більше 9 тисяч дітей розпочинають свій відпочинок в таборах, в тому числі 1140 - в мовних", - наголосив Ігор Івасюк.

Під час спілкування із журналістами посадовець окремо зупинився на попередніх результатах ЗНО. За словами Ігоря Івасюка, загалом по Україні 9% учнів не здали тестування з української мови та літератури, 14,5% -з математики і 15% - з історії України.

Цього літа на Вінниччині діятиме понад 30 мовних пришкільних таборів

"Є цікаві зміни щодо нагородження «золотими» і «срібними» медалями. Цьогоріч із тої кількості, які претендували на нагородження медалями, а загальна цифра це 1063 учні, лише 58% , тобто 614 претендентів, підтвердили свої знання тими результатами, які вони отримали при складанні тестів ЗНО. З 880 претендентів на «золоті» медалі залишилося лише 364 випускника, або 41%, які їх отримають. Відповідно змінилася кількість срібних медалістів: з 183 претендентів «срібні» медалі отримають 252 випускника. Але якщо претендент на «золоту» медаль склав тести з ЗНО на 8 балів і нижче, то він не отримує взагалі ніякої медалі", – зауважив І.Івасюк.

Водночас є гарні перспективи щодо забезпечення учнів 4-7 класів підручниками.

"Цей навчальний рік був досить складний для учнів 4-7 класів, тому що Міністерство освіти і науки України не надрукувало вчасно необхідну кількість підручників. Досить довго учні вимушені були вчитися або по електронних підручниках, які були розміщенні на сайтах або купувати за власні кошти. За підсумками вже минулого навчального року Вінниччина отримала 235 тисяч примірників книг для учнів 4-7 класів, це приблизно 50% від потреби. Зараз плануємо отримати другу половину підручників, відповідні кошти виділені в сумі 3,1 мільйонів гривень. Завершується етап підписання угод з видавництвами про придбання підручників. Враховуючи, що сума коштів обмежена, то в першу чергу, замовлено підручники з української мови, математики, фізики, географії, тобто з основних предметів. Наша мета забезпечити учнів області основними підручниками на 100%. Сподіваюся, до першого вересня ми виконаємо це завдання ", - підкреслив І.Івасюк.



Переглядів: 2767
Поширень: 0