Прокуратурою Вінницької області зареєстровано в ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 382 КК України, відносно службових осіб одного селянського (фермерського) господарства Погребищенського району.

Установлено, що у червні 2015 року господарський суд Вінницької області задовольнив позов заступника прокурора області в інтересах держави в особі ПАТ «Аграрний фонд» до селянського (фермерського) господарства про стягнення 2,1 млн грн.

З метою невиконання судового рішення та перешкоджання його примусовому виконання державною виконавчою службою керівництво згаданого господарства умисно приховало фактичну кількість зібраного у 2015 році урожаю, вказавши на загибель певних сільгоспкультур та занизивши врожайність інших.

Навіть задекларованих 5,3 млн грн доходів від реалізації сільськогосподарської продукції вистачило б для погашення боргу перед державою, однак кошти умисно перераховувались не на рахунки господарства, оскільки державною виконавчою службою на них накладено арешт.

Про використання господарством прихованих банківських рахунків свідчить той факт, що упродовж останніх 6 місяців, ним сплачено лише до бюджету трохи більше 400 тис грн.



Переглядів: 1776
Поширень: 0