На цьому голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив під час зустрічі з керівництвом компанії, виробничі потужності якої розташовані у селищі Глухівці Козятинського району.

Характеризуючи особливості Вінницького регіону, керівник ОДА підкреслив, що на фоні інших областей України Вінниччина утримує позитивну динаміку розвитку. За його словами, впродовж останніх років на території області реалізовано низку потужних інвестиційних проектів, переважна більшість яких має відношення до галузі харчової промисловості – однієї з небагатьох, яка після світової кризи продовжує розвиватися.

«Нам вдалося використати об’єктивні переваги на світових ринках, підкріпити їх інвестиціями і сучасними технологіями. Тому область відрізняється від інших регіонів. Водночас ми розуміємо, що ситуація на світових ринках рано чи пізно зміниться, і зараз робимо кроки, пов’язані з диверсифікацією економіки регіону. Це дуже непросто, тому що фінансовими ресурсами оперує не влада, а приватний бізнес, тож ми дуже зацікавлені в інвестиціях у промисловість», - зауважив Валерій Коровій. Відтак наголосив, що проект каолінового товариства, має для Вінниччини принципово важливе значення.

За сприяння інвесторів на Вінниччині буде запроваджено проект «АКВ Українське каолінове товариство»

В ході зустрічі голова обласної державної адміністрації коротко окреслив загальну суспільно-політичну ситуацію в Україні та інформував партнерів про позиції у розвитку промислового сектору регіону, над якими працює сьогодні обласна влада.

«Триває реалізація проекту компанії «Барлінек» (польський капітал), і незабаром буде проінвестовано ще 30 млн. євро та створено 300 нових робочих місць, - зазначив керівник області. - Також за кілька днів будемо закладати перший камінь у будівництво нового машинобудівного заводу, який переїжджає з Криму та вироблятиме холодильне обладнання для підприємств пивної та безалкогольної промисловості. Протягом 3-4 років тут планується створення 1,5 тисячі нових робочих місць, причому компанія на 95 % буде орієнтована на експорт».

Великі надії, за словами Валерія Коровія, обласна влада покладає і на розвиток каолінового заводу у Глухівцях. «Я бачив це підприємство ще зі старими технологіями, пам’ятаю перші кроки, здійснені з приходом інвестора, запровадження ним нових технологій виробництва. І відвідуючи завод нещодавно, побачив в якісному плані абсолютно інше підприємство, - зазначив голова ОДА. - Ми дуже зацікавлені в тому, щоб цей проект розвивався, і готові цьому всебічно сприяти».

За сприяння інвесторів на Вінниччині буде запроваджено проект «АКВ Українське каолінове товариство»

Голова наглядової ради ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство» Отто Хібер, у свою чергу, зауважив, що на початкових етапах для них було важливо, насамперед, ввести нові технології і налагодити виробництво, нині ж інвестори планують попрацювати над зовнішнім виглядом підприємства.

«В Україні ми почуваємось гостями, а для гостей завжди важливо розуміти, що на місці є хороші друзі і надійні партнери. Ми не просимо багато підтримки в нашій діяльності, але потребуємо юридично правильного ставлення до наших справ і прозорості у їх веденні. Протягом останніх років ми побачили саме такий підхід і маємо чітке відчуття того, що зі сторони області є розуміння», - підкреслив Отто Хібер. Відтак висловив вдячність голові облдержадміністрації за сприяння у реалізації проекту.



Переглядів: 2916
Поширень: 0