Про це повідомила прес-служба Державного управління охорони навколишнього середовища області. Мета обліку тварин – забезпечити охорону та використання мисливського фонду Вінниччини. Цей облік звірів проводиться щороку після закінчення мисливського сезону.

Наразі спеціалісти Держу правління працюють в державному підприємстві „Іллінецьке лісове господарство” на території Іллінецького та Погребищенського районів. Під час обліків, повідомили у прес-службі, визначається чисельність тварин та місця їх перебування на території господарств. А також – під час таксації визначаються норми відстрілу тварин на наступний мисливський сезон. Фахівці управління можуть навіть заборонити відстріл чи суттєво його обмежити на певній території за необхідності.

Після закінчення обліків, мисливознавці кожного господарства узагальнюють отриману інформацію і готують проекти лімітів використання мисливських тварин. А ці проекти погоджують у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища. Останній етап – погодження у Мінприроди України.


Переглядів: 2937
Поширень: 0