20 червня об 11.10 близько 20 мешканців села Красносілки Бершадського району частково обмежили рух транспорту на автодорозі, що веде до села. Таким чином люди намагаються привернути увагу місцевої влади до роботи підприємства з виробництва вапна, що забруднює повітря.

Близько 20 місцевих активістів частково заблокували рух транспорту на дорозі, що веде до села Красносілка. Таким чином люди намагалися привернути увагу влади до проблем екології, зокрема забруднення повітря через роботу цеху, де випалюють вапно.

Як повідомив начальник Бершадського відділу поліції Роман Андрущак, за заявами місцевих жителів ще в березні місяці було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 241 Кримінального кодексу України (забруднення атмосферного повітря) та призначено екологічну експертизу. Люди не погоджуються з висновком проведеної експертизи, за результатами якої екологічний стан є в нормі, і вимагають закрити цех.

За десять хвилин рух транспорту був повністю відновлений. Представники громади зустрілись для перемовин з представниками влади.

Поліція забезпечила охорону громадського порядку. На місці події правопорушень не допущено.



Переглядів: 3804
Поширень: 0