Жмеринською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному проваджені за фактом незаконної порубки лісу на території Шаргородського лісництва за ознаками злочину, передбаченого ст. 246 КК України.

Установлено, що працівник Шаргородського районного комунального агролісогосподарського дочірнього підприємства «Шаргородський Райагроліс» без передбаченого законом дозволу та лісорубного квитка за допомогою двох місцевих жителів 22.07.2016 здійснював незаконну порубку лісу з метою подальшої реалізації.

На місці вчинення злочину – в межах Рахнівсько-Лісового обходу виявлено частину деревини в кількості 46 кубічних метрів заготовленої для реалізації. Вся вона передана комунальному підприємству на відповідальне зберігання. Іншу частину сировини - 30 кубічних метрів зловмисник встиг продати.

Загалом на сьогодні виявлено 75 зрубаних дерев. Попередня сума заподіяних навколишньому природному середовищу збитків складає понад 250 тисяч гривень.

Після отримання офіційного висновку контролюючого органу щодо вартості збитків завданих незаконною порубкою ліснику буде оголошено про підозру у вчинені злочину.

Як зазначалось раніше на тому тижні Жмеринською місцевою прокуратурою скеровано до Барського районного суду обвинувальний акт відносно одного з лісників державного підприємства «Барський райагроліс» за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ст. 246 КК України та за ч.1 ст. 191 КК України. При цьому сума заподіяних збитків складала майже 200 тисяч гривень.

Додатково: санкція ст. 246 КК України передбачає накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.



Переглядів: 2039
Поширень: 0