Прокуратурою області спільно з слідчим управлінням ГУНП у області та управлінням захисту економіки у області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито керівника одного з державних підприємств, який за час перебування на посаді незаконно заволодів, видобутим у кар’єрі Шаргородського району, каменем вапняку на суму майже у 3 млн гривень.

У межах відповідного кримінального провадження, в якому прокуратурою області здійснюється процесуальне курівництво, «корисливому службовцю» винесено повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України та оголошено його у розшук.

Керівника держпідприємства, який привласнив майже 3 млн. грн., прокуратура оголосила в розшук

За клопотанням слідчого, погодженого з прокуратурою області судом винесена ухвала про його затримання для обрання запобіжного заходу.

Керівника держпідприємства, який привласнив майже 3 млн. грн., прокуратура оголосила в розшук

Додатково: ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



Переглядів: 3287
Поширень: 0