Саме цьому була присвячена нарада, яка відбулась 17 серпня 2016 року в актовій залі Вінницької обласної клінічної лікарні ім..М.І.Пирогова під головуванням голови обласної державної адміністрації В.Коровія.

У засіданні взяли участь заступник голови - директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, заступник голови обласної ради Олександр Качур, голови РДА, районних рад, міські голови міст обласного значення.

З вступним словом виступив голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія.  Про подальшу долю та функціонування закладів охорони здоров’я області в процесі створення об’єднаних територіальних громад розповіла директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Грабович.

У Вінниці обговорювали функціонування медичних закладів в умовах децентралізації

Заступник директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Надія Марусяк розповіла про стан організації надання медичної допомоги населенню районів області за підсумками проведених перевірок.

Акцент в обговоренні з головами РДА та міськими головами роботи галузі базувались на проведених Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації за поточне півріччя комплексних перевірок в 21 районах області.

В роботі як первинного, так і вторинного рівнів надання медичної допомоги є багато позитиву, а й є окремі негативні моменти. Наголошено, що сімейна медицина є базою для надання медичної допомоги населенню. Вона має регулювати всі потоки пацієнтів на більш високі рівні надання медичної допомоги.

У Вінниці обговорювали функціонування медичних закладів в умовах децентралізації

Протягом останніх трьох років владою області та органами місцевого самоврядування прикладено максимум зусиль для створення належних умов їх функціонування, як для роботи медичного персоналу, так і для пацієнта. Створено відповідний рівень сімейної медицини в Бершадському, Іллінецькому, Гайсинському, міському та районному Могилів-Подільському, Тростянецькому центрах ПМСД, Центрах ПМСД м.Вінниці.Вони є самими кращими не тільки по організації лікувально-профілактичної допомоги, а й по оснащенню.

В місті Вінниці, і згодом цю ініціативу підтримали деякі райони (Бершадський, Барський, Ямпільській, Томашпільський та м. Могилів-Подільський) була прийнята муніципальна програми «Артеріальна гіпертензія» з відповідним фінансуванням.  Запропоновано і іншим районам нашої області долучитись до вирішення даного питання. Приділена увага взаємодії влади та закладів охорони здоров’я щодо утримання у належному стані матеріально – технічної бази закладів охорони здоров’я в районах області.



Переглядів: 2604
Поширень: 0