Протягом доби на території Вінницької області сталося 14 загорань, три з них - в екосистемах.

21 серпня о 14:39 повідомлення про пожежу надійшло рятувальникам Липовецького району.Згідно повідомлення місцевих жителів горіло поле у смт Турбів. На виклик було направлено черговий караул місцевої комунальної пожежної команди у кількості трьох чоловік особового складу на одній одиниці спецтехніки. По прибуттю бійці ДСНС ставновили, що напередодні на приватній земельній ділянці проводилося контрольоване спалювання сміття, однак через вітер вогонь перекинувся на поле із сухою травою, що розташоване поруч. На боротьбу із стихією було направлено додатковий підрозділ із ДПРЧ-21 м.Липовець у складі чотирьох бійців.

Завдяки оперативним діям рятувальників загорання було локалізовано о 16:53, а повністю ліквідовано 17:17.

За добу рятувальники тричі гасили пожежі в еко-системах - в полях та лісосмузі

О 12:01 до Служби порятунку “101” м.Козятин надійшло повідомлення про те, що на полі за межами села Кашперівка сталося загорання. Під час розвідки вогнеборці встановили, що горить стерня площею близько 2 га. Локалізовано пожежу о 12:39, а повністю ліквідовано о 12:50. Ймовірна причина загорання - необережне ставлення з вогнем невставноленої особи.

Цієї ж доби о 19:17 на виклик виїжджали рятувальники м.Бар. У с.Васютинці загорілася лісосмуга. На місці виклику бійці ДСНС встановили, що горить суха трав'яна підстилка у лісі площею 50 кв.м. О 20:27 вогонь було ліквідовано. На виклик було залучено особовий склад вогнеборців ДПРЧ-15 у кількості чотирьох чоловік.

Фахівці ГУ ДСНС України у Вінницькі області звертаються до громадян з вимогою бути відповідальними та обачними із вогнем. Адже необережне поводження із “червоним півнем” на відкритій території може призвести до масштабних пожеж. Із вищезазначеної причини у жителів Барського, Хмільницького та Оратівського районів 21 серпня згоріло заготовлене для худоби на зиму сіно орієнтовною масою 25 тонн. Рятувальники нагадують, що необхідно стежити за тим, аби громадяни стежили за тим, аби недопалки та сірники не потрапляли на суху рослинність. А у разі виникнення пожежі слід негайно телефонували у Службу порятунку “101”.



Переглядів: 3262
Поширень: 0