Про це  розповів військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату Олег Вінницький.

Планове завдання на третій квартал 2016 року для Вінниччини в межах комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями за контрактом становить 750 осіб. На сьогодні ряди української армії на контрактній основі поповнили 462 вінничан. Серед тих, хто протягом липня-вересня підписали військовий контракт – 17 жінок. Троє із них стали військовими кухарями, п'ятеро - телефоністками , чотири будуть діловодами і ще п’ять медичними сестрами.

"Це 62% від запланованого. До завершення кварталу у нас залишається ще один цикл відправки і ми повинні вийти на 70-80 %. Із цих 462 осіб, 85 - це учасники АТО, які вже відслужили: були призвані за мобілізацією, звільнені і знову виявили бажання піти служити в свої військові частини за контрактом", - розповів Олег Вінницький.

З липня по вересень 17 вінничанок  поповнили ряди української армії на контрактній основі

Військовий комісар також зазначив, що відповідно до наказу Міністра оборони України від 3 червня розширено перелік спеціальностей на які дозволяється призивати жінок. "Це посади стрільців, гранатометників, кулеметників, водіїв, розвідників, снайперів, саперів, командирів бойових машин, командирів гармат, спеціалістів радіотехнічних засобів радіоелектронного заглушення, за наявності письмової згоди командира бойової військової частини. Зараз у нас є два кандидати для призову - дві дівчини хочуть бути снайперами", - зазначив Олег Вінницький.



Переглядів: 3006
Поширень: 0