З нагоди відзначення Дня партизанської слави відбулася урочиста зустріч з партизанами і підпільниками району та відкриття меморіалу партизанської Слави 1941-1944 рр. при в’їзді в с. Михайлівка Гайсинського району.

На території Вінницької області діяло багато партизанських загонів. Про це свідчать історичні події, факти, тому за ініціативи голови міської організації ветеранів Миколи Галузінського та Сергія Сіберка, сприяння районної організації ветеранів на чолі з Леонідом Гоцом відкрито меморіал партизанської слави 1941-1944 рр. при в’їзді в с. Михайлівку.

В Гайсинському районі відкрили меморіал партизанської Слави

Цей меморіал символізує подвиги партизанів, які виконували свій священний обов’язок, захищаючи нашу подільську землю. На території Гайсинського району проживають 11 колишніх партизанів

1. Гуляренко Василь Костянтинович
2. Короленко Олена Самійлівна
3. Мендусь Володимир Дмитрович
4. Стародуб Федір Пилипович
5. Гайтина Валентина Андріївна
6. Місяць Параска Пилипівна
7. Рижак Олексій Феодосійович
8. Суменкова Євгенія Михайлівна
9. Сторожук Дмитро Миронович
10. Фаріон Ганна Петрівна
11. Шепіль Настасія Іванівна

В Гайсинському районі відкрили меморіал партизанської Слави

Аби увіковічити і зберегти пам’ять партизанів-підпільників, які не повернулися в роки Великої Вітчизняної війни, від учасників зібрання було покладено квіти до меморіалу партизанської слави. З вітальними словами виступили заступник голови райдержадміністрації Сергій Несвятий, директор краєзнавчого музею Олександр Прокоф’єв та голова міської організації ветеранів Микола Галузінський.

Почесними грамотами Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради були нагороджені Федір Стародуб та Валентина Гайтина.

В Гайсинському районі відкрили меморіал партизанської Слави

По завершенню урочистостей всі присутні оглянули експонати, які були розміщені в музеї партизанської слави.



Переглядів: 3760
Поширень: 0