Головним управлінням поліції у Вінницькій області проведено службове розслідування, в ході якого була перевірена інформація щодо можливих неправомірних дій працівників поліції Хмільницького відділу поліції. Інформація не знайшла свого підтвердження, разом з тим поліцейських притягнено до дисциплінарної відповідальності за непрофесійні дії.

На дії хмільницьких поліцейських поскаржився мешканець Хмільника, який стверджував, що у нього відібрали мобільний телефон, на який він знімав правоохоронців та завдали йому тілесних ушкоджень у вигляді забою плеча.

За даним фактом було проведено службове розслідування, в ході якого спричинення тілесних ушкоджень заявнику та заволодіння його мобільним телефоном хмільницькими поліцейськими не знайшли свого підтвердження. Разом з тим були встановлені факти непрофесійних дій зазначених працівників поліції. Зокрема, інспектор-черговий не вніс до журналу Єдиного обліку у повному обсязі первинну інформацію про подію, яка надійшла від заявника, зазначивши лише про непорозуміння, яке виникло між членами слідчо-оперативної групи та громадянином, не забезпечив необхідне реагування на вказане повідомлення.

Проведеним службовим розслідуванням встановлено, що в діях заявника були наявні ознаки адміністративного правопорушення відповідно до ст.178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він перешкоджав роботі слідчо-оперативної групи поліції. Після зауваження вчинив супротив поліцейським, а при спробі застосування до нього заходів фізичного впливу - втік, загубивши при цьому телефон.

Дане правопорушення не було належним чином задокументовано та в подальшому даний громадянин звернувся зі скаргою про незаконне заволодіння його телефоном.

Як результат, своїми непрофесійними діями поліцейські створили конфліктну ситуацію, що викликала негативний суспільний резонанс.

За порушення вимог Закону України «Про Національну поліцію», керуючись Дисциплінарним статутом ОВС, шістьох працівників поліції притягнено до дисциплінарної відповідальності.



Переглядів: 2269
Поширень: 0