Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно начальника підрозділу однієї з районних державних адміністрацій області, яка одержала неправомірну вигоду у розмірі 3200 грн у мешканки райцентру за вирішення питання щодо не звільнення з роботи одного із своїх підлеглих та не повідомлення правоохоронні органи про розтрату майна.

Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Довідково: згідно ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди), передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 1653
Поширень: 0