Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко під час селекторної наради з питань підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу, об'єктів соціальної сфери та інфраструктури до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років. 

Коментуючи готовність житлово-комунального та паливно-енергетичного господарства Вінниччини до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років, перший заступник голови облдержадміністрації запевнив, що на перше жовтня усі 970 котелень області пройшли пробний пуск на предмет технічних неполадок, поривів мереж тощо.

«Хочу запевнити, що область повністю готова до проведення опалювального сезону. 27 котелень цьогоріч переведено на альтернативні види палива. Ще 13 котелень ми готові переводити на альтернативне паливо паралельно із газовими котельнями. Це дасть можливість до кінця року ще зекономити близько 15 % газу»,- підсумував Андрій Гижко.

Андрій Гижко: На початок жовтня усі 970 котелень області стовідсотково готові до опалювального періоду

Довідка:

Станом на 4 жовтня 100% завершено виконання запланованих заходів з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури області до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років., в тому числі підготовлено:

  • 970 котелень,
  • 4232 житлових будинки,
  • 35,2 км мереж водопостачання та водовідведення,
  • 1785 соціальних закладів
  • капітально відремонтовано 365,7 тис.м2 доріг

Системи теплопостачання заповнені теплоносієм (95%) та знаходяться під тиском.

Загальні витрати на підготовку – 138,0 млн. грн. за рахунок всіх джерел фінансування.

Окремі види технічних робіт будуть продовжуватись до кінця року, але це не вплине на сталий початок та стабільне проходження опалювального сезону.

Зокрема, з метою економії природного газу, продовжується виконання робіт по дооснащенню котелень котлами на альтернативному паливі. Вже введено в експлуатацію 27 котелень, завершується виконання робіт ще по 13 котельнях. (залучено фінансування в сумі 17,7 млн.грн.)

Завдяки системній роботі, яка проводиться в області в напрямку енергозбереження, за результатами півріччя зекономлено паливно-енергетичних ресурсів на 40% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.



Переглядів: 2425
Поширень: 0