Вінницька поліція затримала раніше неодноразово засудженого чоловіка за крадіжки, грабежі, незаконне заволодіння автотранспортом, який, звільнившись за законом Савченко, вчинив двадцять злочинів на території Жмеринського, Шаргородського, Барського та Вінницького районів.

25-річний зловмисник вийшов з місць позбавлення волі за законом Савченко в кінці липня цього року. В вересні він здійснив два розбійних напади на жінок, викрав дві автівки та вчинив більше десятка крадіжок з магазинів та автомобілів місцевих мешканців, залишених на вулиці.

За словами начальника Управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Олександра Цимбалюка, у Барському районі розбійник напав на 35-річну жінку, коли вона йшла з маршрутки додому польовою дорогою. Обличчя нападник сховав під медичною маскою. Приставивши своїй жертві ніж до горла, він відібрав її мобільний телефон та дві золоті каблучки.

На Вінниччині колишній зек, звільнений "за законом Савченко", за 2 тижні встиг скоїти 20 злочинів

Через два дні до відділу поліції звернулась друга жертва нападника. 60-річна жінка повідомила, що о сьомій ранку на автошляху поблизу с. Подільське Жмеринського району вона вийшла з маршрутного таксі та йшла в напрямку села. Її наздогнав невідомий, який вийшов з лісового масиву та, погрожуючи ножем, забрав, останні 20 гривень. Злочинець намагався зґвалтувати жінку. Її врятувало те, що злочинця налякала проїжджаюча повз машина.

Після вчинення злочинів розбійник переховувався в лісі, змінював схованки, жив в покинутому нежилому будинку на окраїні одного з сіл. Виходив з лісу, аби поповнити запаси їжі, обкрадаючи магазини навколишніх сіл.

На Вінниччині колишній зек, звільнений "за законом Савченко", за 2 тижні встиг скоїти 20 злочинів

Оперативники за почерком встановили особу можливого підозрюваного, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності. Щодо його особи проінформували громадськість, сільські ради, магазини.

Зловмисника затримали на території Жмеринського району після викрадення автомобіля, на якому він заїхав на заправку. Люди впізнали в чоловікові розшукуваного та повідомили в поліцію.

На Вінниччині колишній зек, звільнений "за законом Савченко", за 2 тижні встиг скоїти 20 злочинів

Під час проведення обшуку в домогосподарстві підозрюваного, слідчо-оперативна група поліції вилучила ніж, деталі від викраденого розукомплектованого автомобіля, мобільний телефон потерпілої жінки та інші речові докази його злочинної діяльності.

На даному етапі слідства злочинцю інкримінують 20 злочинних епізодів, які він вчинив впродовж двох тижнів.

На Вінниччині колишній зек, звільнений "за законом Савченко", за 2 тижні встиг скоїти 20 злочинів

Зловмиснику у разі доведення вини доведеться нести кримінальну відповідальність за розбійні напади, замах на зґвалтування, крадіжки з проникненням в приміщення, незаконне заволодіння автомобілями. Наразін він перебуває під вартою у СІЗО. Триває слідство.



Переглядів: 2955
Поширень: 0