З ініціативою про відкриття Пам'ятного знака виступив голова громадської організації «Спілка учасників АТО та ветеранів інших бойових дій», кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня Максим Камінський та рідні загиблих воїнів. Активісти Спілки представили ескіз пам’ятника. Задум був підтриманий районною державною адміністрацією та всіма депутатами районної ради, що виділили на його реалізацію з районного бюджету понад 160 тис.грн. Необхідну допомогу у встановлені Пам’ятного знака учасникам АТО надала Іллінецька міська рада. Долучилися до цієї важливої справи голова громадської організації «Іллінці – наше місто» Олег Кружільний, викладач Іллінецького державного аграрного коледжу Микола Мочульський та студенти цього навчального закладу.

Розпочався захід вшануванням пам'яті полеглих земляків хвилиною мовчання, 11 іллінчан, які загинули на Сході України, згадали поіменно.

В Іллінцях відкрили пам’ятник загиблим учасникам АТО

«Три роки тому українці довели всьому світові своє прагнення жити у європейській демократичній державі. Але боротьба не закінчилась там, на Майдані. Сьогодні тисячі наших хлопців продовжують цю боротьбу на Сході, аби захистити свою країну, захистити вибір українського народу та право будувати державу, в якій не буде корупції, яка розвиватиметься демократичним шляхом, в якій пануватиме слово честі, гідності, свободи. Ми маємо пам’ятати про це щодня та працювати заради розбудови України, про яку мріяли Герої Небесної Сотні та воїни, котрі віддали за рідну землю найдорожче – життя.

В Іллінцях відкрили пам’ятник загиблим учасникам АТО

Переконаний: у нас вистачить сил перемогти ворога та збудувати квітучу багату європейську державу. Низький уклін родинам загиблих. Герої не вмирають. Вони живуть у наших серцях! », - сказав під час церемонії відкриття голова райдержадміністрації Андрій Лисак.

Голова районної ради Сергій Загороднюк висловив слова вдячності всім борцям за незалежність, демократичні принципи та територіальну цілісність України, побажав миру, добробуту, злагоди та взаєморозуміння жителям Іллінеччини.

Відкрили Пам’ятний знак голова Спілки учасників АТО та ветеранів інших бойових дій Максим Камінський, голова громадської організації «Іллінці-наше місто» Олег Кружільний та сини захисника України Сергія Небожака, який загинув у вересні цього року – Дмитро та Максим.

В Іллінцях відкрили пам’ятник загиблим учасникам АТО

Священики Української православної церкви Київського патріархату відправили заупокійний молебень за захисників України різних поколінь, та освятили Пам’ятний знак учасникам АТО, а благочинний району отець Іван Михайленко виголосив патріотичну промову.

Зворушливим моментом урочистого заходу стало вручення, відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка, високих державних нагород - орденів «За мужність» ІІІ ступеня, дружині та дітям старшого солдата Сергія Небожака, сестрі старшого солдата Миколи Жулинського, якими наші земляки нагороджені посмертно.

В Іллінцях відкрили пам’ятник загиблим учасникам АТО

На завершення заходу всі присутні поклали квіти до Пам’ятного знака полеглим учасникам АТО.



Переглядів: 6261
Поширень: 0