Станом на 22 листопада 2016 року на Вінниччині було зібрано 89,7 % цукрових буряків та 98,4 % зернових та зернобобових культур. Дану інформацію повідомляє Департамент агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації.

Таким чином, було виготовлено 323,4 тис. тонн цукру, що складає 21,8% від загальнодержавного рівня. Помітне також зростання урожайності, адже цьогоріч з одного гектара посівної площі середня урожайність зернових складає 65ц (а у 2015 році – 46,3 ц).

Ми також поцікавилися як метеорологічні умови вплинули на посів та ріст озимих зернових культур. За даними регіонального центру агропромислового виробництва, в листопаді спостерігаються несприятливі умови для розвитку рослин озимих колосових культур. Це зумовлено тим, що середньодобова температура складала -0,4, а за нормами має бути +1-6. Сума опадів з початку місяця склала 56мм, а за багаторічними дослідженнями оптимальний варіант – 41мм. Навіть короткочасне потепління 18-20 листопада істотних змін на стан посіву не внесло. Все ж, аграрії відзначають ріст кореневої системи посаджених зернових, що свідчить про позитивну динаміку розвитку посівів.

В листопаді спостерігаються несприятливі умови для розвитку озимих культур на Вінниччині

Остаточно життєздатність озимої пшениці буде визначено в лютому місяці, коли можна буде дослідити вплив погодних умов на розвиток і ріст зерна.



Переглядів: 3135
Поширень: 0