Немирівська міська виборча комісія на Вінничині зареєструвала 6 кандидатів на посаду міського голови. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА проаналізували список зареєстрованих осіб.

Постановою від 24 листопада Немирівська міська виборча комісія Немирівського району Вінницької області зареєструвала кандидатами на посаду Немирівського міського голови 6 осіб. Серед них, зокрема, зареєстровані:

  • Гончарук Сергій Володимирович – кандидат від партії «Об`єднання «Самопоміч»,
  • Зозуляк Михайло Васильович – кандидат від партії БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»,
  • Літовчук Лілія Анатолійвна - кандидат від партії «Наш край»,
  • Качур Віктор Миколайович - кандидат від партії Радикальна партія Олега Ляшка,
  • Качур Ігор Григорович – самовисування,
  • Качур Борис Григорович – самовисування.

Варто зазначити, що Качур Віктор Миколайович є діючим міським головою міста Немирів. Качур Ігор Григорович та Качур Борис Григорович за даними, які вони надали до Немирівської міської виборчої комісії, мають зареєстроване місце проживання в Дніпропетровській області.

За словами громадських спостерігачів, питання щодо реєстрації кандидатів зі співзвучними даними не має законодавчого регулювання. Сама технологія реєстрації кандидатами так, званих «двійників», зазвичай використовується з метою заплутати виборців під час голосування, відібравши таким чином у іншого кандидата частину голосів.

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Вінничини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).



Переглядів: 3356
Поширень: 0