На Вінниччині територіальні виборчі комісії визначили межі одномандатних виборчих округів, вибори в яких відбудуться 18 грудня. Як відзначають спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, утворення округів відбулось вчасно та без кричущих порушень щодо розподілу орієнтовної кількості виборців.

У Вінницькій області 10 виборчих комісій, вибори в яких призначені на 18 грудня утворили територіальні виборчі округи. Розподіл округів відбувався згідно вимог статті 17 Закону України «Про місцеві вибори» - відповідно до даних Державного реєстру виборців, комісії утворювали округи виходячи з орієнтовної кількості виборців .

Загалом, на Вінничині до виборів 18 грудня утворено 216 виборчих округів:

  • Барська міська територіальна виборча комісії (Барський район) утворила 26 округів,
  • Вороновицька селищна територіальна виборча комісія (Вінницький район) утворила 26 округів,
  • Северинівська сільська виборча комісія (Жмеринський район) утворила 14 округів,
  • Ситковецька селищна виборча комісія (Немирівський район) утворила 14 округів,
  • Немирівська міська виборча комісія (Немирівський район) утворила 26 округів,
  • Оратівська селищна виборча комісія (Оратівський район) утворила 22 округи,
  • Томашпільська селищна виборча комісія (Томашпільський район) утворила 26 округів,
  • Тульчинська міська виборча комісія (Тульчинський район) утворила 26 округів,
  • Жданівська сільська виборча комісія (Хмільницький район) утворила 22 округи,
  • Бабчинецька сільська виборча комісія (Чернівецький район) утворила 14 округів.

Слід зауважити, що постанова Немирівської міської виборчої комісії №2 від 09.11.2016 року «Про утворення територіальних виборчих округів» була скасована рішенням Вінницького окружного адміністративного суду. На виконання вимог постанови суду Немирівська міська виборча комісія змінила межі та орієнтовну кількість виборців в 7 одномандатних виборчих округах постановою №6 від 16.11.2016 року. Детальніше про судове провадження та зміну меж одномандатним виборчих округів в Немирівській міській об’єднаній громаді «ОПОРА» повідомляла в одній зі свої публікацій.

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Вінничини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).



Переглядів: 3291
Поширень: 0