Як повідомила сьогодні директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Стоялова, станом на 1 листопада 2016 р. у Вінницькій області створено 152 прийомні сім’ї, в яких виховується 279 прийомних дітей та 53 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає 351 дитина-вихованець. Тобто 630 дітей-сиріт знайшли родини та батьківське піклування.

Аналізуючи соціальну роботу з сім’ями, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування вона запевнила:

«Прийомні батьки отримують професійну підтримку від працівників наших центрів в ході супроводження та високу оцінку з боку держави. Так, Орденом Княгині Ольги нагороджена мати-вихователька з Хмільницького району Світлана Єфімова. Водночас щороку ми спостерігаємо зменшення кількості новостворених прийомних сімей та ДБС. Кількість кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі, які пройшли навчання за останні три роки знизилась у три рази».

Олена Стоялова також повідомила , що 24 листопада разом із службою у справах дітей облдержадміністрації була проведена обласна нарада за участю усіх керівників підрозділів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у районах, де було обговорено причини такої тенденції та намічено шляхи подальшої роботи по їх усуненню.



Переглядів: 3181
Поширень: 0