3 грудня вночі у Гайсинському районі під час затримання працівниками воєнізованої охорони Укрзалізниці двох зловмисників, які викрали з вагону потягу 12 мішків муки, вогнепальне поранення отримав один із крадіїв, 27-річний житель с. Зятківці. Поліція проводить розслідування усіх обставин події в рамках відкритих кримінальних проваджень.

Близько сьомої години ранку до Гайсинського відділу поліції надійшло повідомлення про постраждалого від вогнепального поранення, якого доставлено каретою швидкої допомоги із залізничної станції Зятківці.

Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події встановлено, що вночі охоронники Укрзалізниці, 56-річні жителі Черкаської області, які були озброєні вогнепальною зброєю, перебуваючи на робочому місці, між станціями Зятківці та Губник помітили мішки з мукою, розкидані вздовж залізничної колії, та двох чоловіків поряд. Як з’ясувалося, зловмисники, зірвавши пломбу з вагону потягу, що рухався із м. Тальне до м. Одеса, викрали 12 мішків з мукою.

Працівники воєнізованої охорони намагалися затримати зловмисників, в результаті один з них був поранений з вогнепальної зброї. Охоронники відразу викликали швидку медичну допомогу.

За даним фактом слідчим відділом поліції розпочаті два кримінальних провадження. В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ст.124 КК України (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) поліція встановить, чи правомірно була застосована зброя під час затримання злочинців. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

Підозрюваним у вчиненні крадіжки доведеться нести кримінальну відповідальність відповідно до ч.3 ст.185 (крадіжка). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
Триває слідство.



Переглядів: 2513
Поширень: 0