Оперативники вінницького відділу поліції встановили та затримали двох вінничан, які 5 грудня пограбували 32-річного жмеринчанина. Зловмисники, представившись працівниками правоохоронних органів з протидії наркозлочинності, під приводом поверхневого огляду заволоділи грошима та особистими речами потерпілого.

5 грудня до Вінницького відділу поліції з заявою про пограбування звернувся 32-річний житель м. Жмеринки. Як розповів заявник, в Вінницю він приїхав до знайомого у справах. Коли чоловік виходив з під’їзду будинку, де мешкає знайомий, до нього підійшли двоє чоловіків, які представились працівниками правоохоронних органів з протидії наркозлочинності, і сказали, що за їхньою інформацією він та власник квартири, з якої він щойно вийшов, займаються збутом наркотиків. Вони запропонували потерпілому сісти у їхній автомобіль для проведення поверхневого огляду, на що чоловік зголосився. У кишенях потерпілого, крім 1200 гривень, 150 доларів США та мобільного телефону, псевдоправоохоронці нічого не знайшли. Тоді вони попросили, щоб він покликав на розмову знайомого, до якого приходив. Поки чоловік ходив за знайомим, який не відчинив йому двері, «борці з наркозлочинністю» поїхали разом з його грошима та телефоном.

У Жмеринці двоє псевдополіцейських здійснили "поверхневий огляд" та обікрали чоловіка

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, протягом кількох годин оперативники знайшли автомобіль та «борців з наркозлочинністю». Як з’ясувалося, чоловіки заздалегідь знали, що в потерпілого при собі є гроші, і у такий спосіб вирішили їх відібрати. Про те, коли чоловік буде виходити з під’їзду, зловмисників повідомив саме той, до кого потерпілий приходив у справах.

Зараз один з правопорушників затриманий за підозрою у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років ув’язнення. Особа другого правопорушника встановлена, вживаються заходи щодо його затримання.

У Жмеринці двоє псевдополіцейських здійснили "поверхневий огляд" та обікрали чоловіка

Також потерпілий повідомив, що в машині чоловіків був пістолет. Під час затримання у 37-річного підозрюваного поліцейські вилучили споряджений набоями пневматичний пістолет «SAS Makarov» калібру 4,5 мм. Зброя направлена на експертизу.

Зараз вирішується питання про оголошення підозри затриманому.



Переглядів: 3320
Поширень: 0