Прокуратурою області виявлено, що службові особи одного з підприємств Вінницького району, яке збудувало два 36-ти квартирні житлові будинки загальною кошторисною вартістю 67 млн грн та мало сплатити 2,4 млн грн до бюджету сільської ради, сплатили лише 200 тис грн, та, маючи заборгованість у розмірі 2,2 млн грн, внесли до декларацій про готовність зазначених будинків до експлуатації недостовірні відомості про повну сплату коштів і подали вказані декларації для реєстрації до сектору ДАБК сільської ради.

Згідно ч. 6 ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» якщо декларація подана чи оформлена з порушенням установлених вимог орган державного архітектурно-будівельного контролю повертає її замовникові.

Однак, в порушення зазначеної норми службовими особами сектору ДАБК сільської ради подані недостовірні декларації зареєстровано, чим надано можливість забудовнику ввести в експлуатацію будинки та оформити право власності на них без сплати пайової участі в сумі 2,2 млн гривень.

За фактами зловживання службовими повноваженнями посадовими особами ДАБК сільської ради і підприємства-забудовника, а також підроблення документів прокуратурою області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Для інформації:

Відповідно до ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту. Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів.



Переглядів: 2263
Поширень: 0