У ніч на 19 січня в Козятинському районі працівники поліції затримали місцевого жителя, на рахунку якого угони автомобілів, понад десятка крадіжок з гаражів, магазинів, підсобних приміщень та замах на вбивство 58-річного жителя Козятина. Через чотири години переслідувань злочинець був затриманий у одному з приватних будинків в селі Сигнал Козятинського району, де переховувався на горищі, – про це сьогодні розповів на брифінгу журналістам очільник поліції Вінниччини.

18 січня близько десятої години вечора до Козятинського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя, що в дворі багатоповерхівки на вулиці Героїв Майдану чути постріли.

На Вінниччині поліцейські затримали злодія, який підстрелив чоловіка, намагаючись вкрасти його авто

Слідчо-оперативною групою на місці події було з’ясовано, що у 58-річного місцевого жителя зі зброї стріляв невідомий чоловік. Коли потерпілий разом зі своїм зятем вийшли до своєї машини «ВАЗ 2101», то побачили у салоні за кермом незнайомця. Він зламав замок запалювання та намагався завести автомобіль. Коли чоловіки намагалися витягти зловмисника з машини, він вистрілив в одного з них з пістолета та втік. Каретою швидкої допомоги потерпілий з вогнепальним пораненням грудної клітини був доставлений до лікарні та прооперований. Зараз загрози його життю немає. Куля від травматичної зброї застрягла між ребрами пораненого. За словами лікарів, пораненого від смерті врятував зимовий одяг.

На Вінниччині поліцейські затримали злодія, який підстрелив чоловіка, намагаючись вкрасти його авто

Оглядаючи прилеглі до місця злочину території, поліцейські помітили, що з сусідньої вулиці виїхав автомобіль «Таврія» золотистого кольору. Саме цей автомобіль розшукувався правоохоронцями як викрадений у Вінниці, крім того камери відеоспостереження зафіксували його біля козятинського магазину, який обікрали цієї ж ночі.

Села, в напрямок яких побіг можливо озброєний зловмисник, були оточені працівниками поліції. На пошуки зловмисника задіяли кінолога зі службовою собакою. За запаховим слідом собака привела поліцейських до одного з будинків у село Сигнал, де на горищі переховувався зловмисник.

На Вінниччині поліцейські затримали злодія, який підстрелив чоловіка, намагаючись вкрасти його авто

Як розповів керівник Головного управління Національної поліції Юрій Педос, затриманим виявився 18-річний житель Козятина. Він двічі відбував покарання у місцях позбавлення волі за вчинення крадіжок. В минулому році за «законом Савченко» молодик вийшов на волю, не відбувши до кінця покарання.

В ході розслідування встановлено, що затриманий 16 січня в дворі будинку на одній з вулиць міста Вінниці викрав автомобіль «Таврію», замінив на ньому номерні знаки, а наступної ночі на цьому ж автомобілі у Козятині вчинив крадіжку з магазина. Розуміючи, що більше цим автомобілем він користуватися не може, оскільки його вже шукає поліція, він вирішив викрасти іншу машину. Зробити це йому завадив господар «ВАЗу 2101», який побачив зловмисника у власному авті. Аби втекти з місця злочину правопорушник поранив власника машини. Зараз поліція з’ясовує походження травматичної зброї, з якої тієї ночі стріляв зловмисник.

На Вінниччині поліцейські затримали злодія, який підстрелив чоловіка, намагаючись вкрасти його авто

В ході досудового розслідування з’ясувалося, що затриманий причетний ще до двох спроб заволодіння автомобілями у Вінниці та до вчинення понад десяти крадіжок з гаражів магазинів, підсобних приміщень громадян. Серед викраденого у правопорушника поліція вилучила електричні та слюсарні інструменти, запчастини до машин, акумуляторні батареї.

Зараз молодий чоловік затриманий у процесуальному порядку за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 ч. 1 ст.115 КК України (замах на вбивство), ч.3 ст.15 289 КК України (замах на незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). За такі злочини підозрюваному загрожує покарання до 10 років ув’язнення.



Переглядів: 2655
Поширень: 0