Козятинські правоохоронці з’ясовують обставини смерті новонародженої дитини, яку народила 14-річна дівчинка. Неповнолітня матір викинула немовля з вікна своєї квартири на 5 поверсі. В рамках відкритого кримінального провадження поліція розслідує обставини загибелі дитини.

Близько п’ятої години ранку 28 січня до Козятинського відділення поліції надійшло повідомлення від лікаря районного медичного закладу про те, що швидкою допомогою до гінекологічного відділення була доставлена 14-річна жителька м. Козятин. З нею були її батьки. За інформацією медпрацівників, у дівчини виникла кровотеча після того, як вона народила дитину.

Поліцейські з’ясували, що сьогодні вночі дівчинка вдома, у своїй кімнаті народила дитину та викинула її з вікна 5-го поверху. Згодом, коли її стан погіршився внаслідок виниклої кровотечі, батьки викликали швидку допомогу. Зі слів батьків, вони дізналися про те, що їх донька народила, лише у лікарні. В подальшому тіло мертвої новонародженої дитини було виявлено біля будинку.

За даним фактом слідчими Козятинського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 КК України «Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини».

Такий злочин карається позбавленням волі на строк до п’яти років.

За словами начальника Козятинського відділення поліції Олега Швеця, дівчинка виховувалася в блаполучній сім’ї. Поліція з’ясовує усі обставини загибелі дитини.

Подальші процесуальні рішення будуть прийняті після встановлення судово-медичною експертизою причин смерті дитини.



Переглядів: 3774
Поширень: 0