Днями завдяки спрацюванню системи управління ризиками (СУР) вінницькими митниками було виявлено майже 4,5 тисячі не задекларованих у митній декларації медичних засобів.

Так, на митний пост «Гайсин» брокером було подано до митного оформлення електронну митну декларацію в режимі «імпорт»  на медичні засоби, що призначені для використання в акушерстві та гінекології і ввозились на адресу одного з підприємств Вінниччини.

За результатами проведеного митного огляду, було виявлено товари, не задекларовані у митній декларації. Тобто, митний брокер не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей щодо кількості товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

При цьому транспортний засіб, у якому знаходився вантаж, переміщувався під митним забезпеченням митних органів Білорусії, яке на момент огляду знаходилось  в неушкодженому стані. Це може свідчити лише про те, що це була заздалегідь спланована схема незаконного ввезення медичних засобів, з метою ухилення від сплати податків до Державного бюджету України.

За даним фактом співробітниками Вінницької митниці ДФС складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 472  Митного кодексу України, санкція якої тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів з конфіскацією.

Вилучено безпосередніх предметів порушення митних правил на суму орієнтовно 438 тис.грн.



Переглядів: 1664
Поширень: 0