5 лютого близько 1-ї години ночі 4-річна дівчинка випала з балкона другого поверху хмільницької багатоповерхівки та зламала ногу. Мати дівчинки в цей час розважалася у нічному клубі. За невиконання матір’ю обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до тяжких наслідків, поліцією відкрито кримінальне провадження.

Повідомлення про госпіталізацію 4-річної дитини, що випала з вікна другого поверху, надійшло до поліції від лікарів швидкої допомоги.

Слідчо-оперативна група поліції терміново виїхала на місце події та розпочала пошуки батьків дитини, оскільки квартира, звідки випала дівчинка, була зачинена. Сусідка, яка першою виявила напівроздягнену дитину біля своїх вікон та викликала швидку, описала поліцейським власницю квартири.

Через три години пошуків горе-матір та власницю квартири знайшли в одному із нічних клубів Хмільника. Лікарями було встановлено, що матір дитини перебуває у стані алкогольного сп’яніння - експертиза визначила 1,5 проміле алкоголю в крові.

28-річна мати пояснила поліцейським, що після застілля вони разом зі знайомою вирішили розважитися у нічному клубі. Вклавши дитину спати, жінки закрили квартиру та пішли на дискотеку, а на випадок якщо дівчинка прокинеться залишили включеним телевізор.

Також правоохоронцями було встановлено, що у жінки є ще четверо дітей, які виховуються у Брацлавській загальноосвітній школі-інтернат.

Слідчим відділом поліції відкрите кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до тяжких наслідків).

Дане правопорушення карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Подальшу долю дівчинки вирішуватиме служба у справах дітей, куди поліція направила інформацію для вивчення та вжиття заходів в межах їхньої компетенції.



Переглядів: 3101
Поширень: 0