Про це повідомив на щопонеділковій апаратній нараді голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. Очільник області також відмітив, що з 2016 року функції, які пов’язані з наданням в користуванням водних об’єктів області передані від Департаменту екології та природних ресурсів ОДА до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

«Вінницька область налічує біля 5,3 тис. водних об’єктів – це найбільша кількість в Україні. Тому слід відпрацювати питання налагодження чіткої і прозорої процедури, пов’язаної з використанням водних об’єктів Вінниччини. Я вважаю,що це надзвичайно великий потенціал для аграрного та економічного сектору розвитку регіону, а також для зайнятості населення», - наголосив Валерій Коровій.

В.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валентина Кирилюк зазначила, що одним із пріоритетних напрямків роботи минулого року було здійснення ряду заходів щодо ефективного використання водних об’єктів області.

«Суттєвим напрямком роботи Департаменту в минулому році стала робота по організації укладення договорів оренди водних об’єктів. Так був створений відділ по використанню водних об’єктів, що займається укладанням, поновленням та розірванням договорів оренди водних об’єктів, які знаходяться за межами населених пунктів через Центри надання адміністративних послуг. Також, продаж права оренди на земельні ділянки водного фонду через земельні торги та реєстри водних об’єктів», - повідомила Валентина Кирилюк.

За словами керівника аграрної сфери області, протягом лютого-березня минулого року спільно з Асоціацією рибоводів «Союз» проведено 20 виїзних нарад у районах області. «Ми на постійній основі проводимо роз’яснювальну роботу серед користувачів водними об’єктами. Так, у 2016 році укладено 48 договорів оренди водних об'єктів, в тому числі 11 після проведення земельних торгів, замовлено 121 паспорт водних об'єктів, з яких 27 – виставлені на аукціон. Зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 18 договорів оренди, розглянуто 610 звернень, з них 305 - надійшло через ЦНАП. Також проводились земельні торги у формі аукціону по 13 земельних ділянках водного фонду».

За словами першого заступника голови ОДА Андрія Гижка, передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведених земельних торгів, тобто аукціону. «За минулий рік на Вінниччині відпрацьовано 12 таких об’єктів, що передано у використання через аукціон. Слід відзначити, на сьогоднішній день 85 водних об’єктів області виставлено на аукціон і, сподіваюсь, до кінця лютого місяця ця процедура успішно буде проведена», - проінформував присутніх Андрій Гижко.



Переглядів: 2438
Поширень: 0