День рідної мови, який святкують 21 лютого, гарною справою відзначили депутати із фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Вінницькій обласній Раді. З нагоди свята вони прийшли у вишиванках на 15 позачергову сесію Ради. Депутати також принесли книги сучасних українських авторів, аби передати їх для шкільної бібліотеки села Шевченка Літинського району.

До акції обласних обранців приєднався перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

«Депутати свідомо обрали шкільну бібліотеку невеличкого села Шевченка, яке носить назву видатного українського письменника Тараса Шевченка. Сьогодні шкільні бібліотеки отримують вкрай мало художньої літератури, сучасна українська книга для сільських школярів – практично недоступна. Тому, сподіваємося, наш подарунок з нагоди Дня рідної мови буде гарним сюрпризом для юних та дорослих читачів села Шевченка», - прокоментував акцію Андрій Гижко.

Депутати передали книги сільській шкільній бібліотеці на Вінниччині

Серед подарованих видань – книги Оксани Забужко «І знову я влізаю в танк», Олега Чорногуза «Рабів на бал не запрошують», Василя Шкляра «Тінь сови», Володимира Лиса «Століття Якова», збірники «Україна в мені», «Український народний одяг на поштових марках» та інші.

Аналогічні акції зі збору сучасних українських видань, а також з передплати україномовних пізнавальних журналів для дітей та юнацтва, з нагоди Дня рідної мови «Блок Петра Порошенка «Солідарність» проводить в усіх районах Вінницької області. Активні партійці та депутати місцевих Рад приносять хороші українські книги та допомагають оформити передплату на журнали для сільських шкільних бібліотек.



Переглядів: 2169
Поширень: 0