На Вінниччині успішно впроваджується проект модернізації роботи поліції за допомогою камер спостереження, які встановлюються на вулицях населених пунктів області. На сьогодні за безпекою на вулицях регіону цілодобово спостерігають 164 камери, виведені на чергові частини відділів поліції.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, його ідею зі встановленням камер відеоспостереження у всіх населених пунктах області підтримали органи місцевого самоврядування:

- Цей проект було розпочато з м. Вінниці, а далі я особисто зустрічався з головами районних адміністрацій, мерами міст, які надали допомогу зі встановлення камер, бо усі розуміють, що це дозволяє набагато ефективніше нам подбати про безпеку людей.

Близько півроку тому вінничани потерпали від квартирних крадіжок, які вчинялися приїжджими гастролерами.

Впровадження системи відеонагляду на Вінниччині дозволило на 20% ефективніше дбати про безпеку людей

- Нами було проведено масштабне відпрацювання з перекриттям обласного центру, - розповідає Юрій Педос. - Поліцейські блокували всі виїзди і в’їзди в місто. За два місяці було затримано 15 злочинних груп. Розуміючи те, що Вінниця залишається відкритим містом для подібних злочинних гастролерів ми подбали про перекриття обласного центру цілодобовим відеоконтролем за станом дорожнього руху «Рубіж».

Такі комплекси дозволяють розпізнавати державні номерні знаки транспортних засобів у реальному часі, зберігати отриману інформації у власній базі даних, передавати чітке зображення особи, яка знаходиться всередині авто.

Впровадження системи відеонагляду на Вінниччині дозволило на 20% ефективніше дбати про безпеку людей

Наразі реалізація проекту триває. Встановлено 205 камер відеоспостереження по всій області, 164 з яких виведені на чергові частини підрозділів поліції, решта невдовзі теж запрацює.

За словами керівника обласного главку поліції, така модернізація роботи поліції вже дає свої результати – кількість вуличних злочинів зменшилась, а ефективність розкриття правопорушень зросла щонайменше на 20 відсотків.



Переглядів: 2498
Поширень: 0