5 березня у 71-річного жителя Жмеринського району працівники місцевої поліції вилучили 232 набої різного калібру та частини гладкоствольної зброї. Заборонені предмети пенсіонер зберігав у шафі в коридорі будинку.

Як розповів начальник Жмеринського відділу поліції Сергій Кримчук, під час перевірки дотримання правил дозвільної системи працівники поліції у 71-річного мисливця з села Носківці вилучили понад дві сотні набоїв різного калібру та частини від гладкоствольної зброї. Все це чоловік зберігав у шафі в коридорі будинку.

Зі слів правопорушника, виявлені предмети у нього ще з 80-х років, коли він працював у школі вчителем допризовної підготовки юнаків. Це було його наочним матеріалом. Про те, що за зберігання цих предметів може настати кримінальна відповідальність, не подумав.

На Вінниччині екс-учитель зберігав у шафі набої та зброю, яку використовував як наочний матеріал для школярів

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться до правоохоронних органів та здадуть свою незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2252
Поширень: 0