Вже зранку, 10-го березня, резервісти почнуть прибувати до міста Гайсина, для прийняття участі у широкомасштабних навчаннях. На протязі дня планується прибуття майже тисячі спеціалістів, які знаходяться в оперативному резерві різних військових частин, з яких половина – жителі Вінницької області.

Навчання сплановані Генеральним Штабом Збройних Сил України і являються новим досвідом, так як раніше такого масштабного залучення особового складу ще не було. До цих заходів будуть залучатися бойові бригади зі всієї України, які мають виходити на полігони, відпрацьовувати тактичні маневри з бойовими стрільбами.

На разі розпочинається перший із етапів таких навчань на базі військової частини п/п В4050. Всього таких етапів на протязі місяця буде два, по 15 діб відповідно: фахова підготовка та тренування у складі бригад. Під час першого, після відмічання учасників у військовій частині, рядовий і сержантський склад буде направлено до навчальних центрів, а офіцерський – на навчальні курси при ВВНЗ. А вже на другому етапі планується вихід на військові полігони.

Закінчитися навчання мають 8 квітня. Тоді ж всі резервісти оперативного резерву будуть повертатися до своїх домівок з відповідним фінансовим забезпеченням. На сьогодні воно складає за повний місяць:

  • Офіцерам: 2610,00 - 2900,00 грн;
  • Прапорщикам, сержантам: 2320,00 - 2465,00 грн;
  • Солдатам: 2175,00 грн.

Ці виплати здійснюються окремо від щоденних нарахувань. При цьому середньомісячна заробітна плата буде збережена, а тим із них, хто на день призову на збори не працює, виплачується грошове забезпечення виходячи з розрахунку однієї мінімальної заробітної плати на місяць. До речі, витрати на проїзд до місця проведення зборів і назад до місця проживання та резервістів у розмірі фактичних витрат, але не більше встановлених норм відшкодовуються військовими комісаріатами.



Переглядів: 2285
Поширень: 0