9 березня у 32-річного жителя села Погоріла Теплицького району працівники поліції вилучили протитанковий артилерійський бронебійний постріл та 43 набої різного калібру часів Другої світової війни.

Як розповів начальник ситуаційного центру УАЗОР ГУНП Олег Федорук, до поліції надійшла інформація, що житель Теплицького району за місцем проживання зберігає вибухонебезпечні предмети. На місце виїхала група реагування патрульної поліції Теплицького відділення поліції та вибухотехніки.

За словами керівника теплицької поліції Віктора Піруса, на території домогосподарства 32-річного жителя села Погоріла під час проведення санкціонованого обшуку у господарських спорудах поліція вилучила 43 набої різного калібру та протитанковий артилерійський бронебійний постріл. Попередньо, знайдені боєприпаси належать до часів Другої світової війни.

На Вінниччині чоловік зберігав "на всяк випадок" протитанковий снаряд та набої

Правопорушник розповів, що знайшов боєприпаси у лісі, і залишив собі, на всяк випадок.

Працівники поліції забезпечили охорону вибухонебезпечного предмету та прилеглої території до приїзду представників вибухотехнічної служби поліції. Наразі снаряд знищений.

Вилучені набої направлені на експертизу.

На Вінниччині чоловік зберігав "на всяк випадок" протитанковий снаряд та набої

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться до правоохоронних органів та здадуть свою незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2733
Поширень: 0