Прокуратурою Вінницької області, за матеріалами обласного Управління Служби безпеки України, розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України за фактом незаконного виготовлення, з недоброякісної сировини, алкогольних напоїв відомих світових брендів.

Прокуратурою області спільно зі слідчими фіскальної служби та оперативними співробітниками служби безпеки України проведено ряд санкціонованих судом обшуків.

За їх результатами на території складських приміщень в с. Лозове Чернівецького району виявлено підпільний цех з виготовлення контрафактних алкогольних напоїв відомих світових брендів, а саме: «Jeck Danials», «Attikys», «Finlandia», «Gorbachev», «Metaxa», «Grey Goose», «Finlandia New Jeck», «Jelzin» та «Kvint» із встановленим обладнанням, що забезпечує масове виробництво таких товарів, до якого було залучено п’ятеро осіб.

В Чернівецькому районі виявили підпільний цех, в якому виготовляли контрафактний "елітний" алкоголь

Крім того, правоохоронцями виявлено складське приміщення та три вантажних транспортних засоби, у яких зберігалась виготовлена продукція.

Загалом, під час проведення обшуків вилучено незаконно виготовленої підакцизної продукції загальним об’ємом понад 14 000 літрів, обладнання для її виготовлення та три транспортних засоби, які використовувались учасниками групи для незаконного транспортування зазначених алкогольних напоїв з метою збуту на території Вінницької та суміжних областей.

В Чернівецькому районі виявили підпільний цех, в якому виготовляли контрафактний "елітний" алкоголь

Завдяки злагоджені співпраці правоохоронців вдалось упередити введення в господарський обіг фальсифікованої продукції.

Після проведення ряду експертиз буде надана остаточна правова оцінка діям осіб, які причетні до вчинення злочинів.



Переглядів: 3557
Поширень: 0