Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням 4 осіб у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 388 КК України, які організували незаконне виробництво по виготовленню підакцизної групи товарів – спиртовмісної рідини у кількості 31 000 літрів, використовуючи при цьому працю найманих працівників та обладнання, що забезпечує їх масове виробництво.

Свою незаконну діяльність «спритні ділки» здійснювали в одному з сіл Оратівського району, на території колишнього дріжджового заводу.

Під час досудового слідства на вилучене обладнання по виготовленню спиртовмісних рідин, вартістю понад 1,5 млн гривень (бражну батарею, що складається з 7 бродильних чанів, 2 розсиропників, 4 дрожанок, ситеми комунікацій, задвижок, насосного обладнання, бражної колони, дифригматора, конденсатора, холодильника, системи автоматизації), та цілісний майновий комплекс будівель та споруд загальною площею 5126 кв м, вартістю майже 370 тис гривень, за клопотанням сторони обвинувачення, накладено арешт з метою забезпечення спеціальної конфіскації.

На Вінниччині судитимуть "бізнесменів", які організували "міні-фабрику" з виробництва спирту

Необхідно зазначити, що у ході досудового слідства, з метою ухилення від кримінальної відповідальності, засновниками підприємства вчинено підміну та приховування арештованого майна, у зв’язку з чим, їх дії також кваліфіковано за ч. 1 ст. 388 КК України – тобто незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт.

Додатково: за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України, визначено покарання у виді штрафу в розмірі до 170 тис гривень,



Переглядів: 2541
Поширень: 0