Іллінецькі лісівники облаштували вольєр для напіввільного утримання фазанів площею 0,4 га. Про це повідомляє прес-служба  Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Фазан, як мисливська птиця, користується значним попитом. Тож для ефективнішого ведення мисливського господарства вирішили створити фазанарій. Зараз у ньому 100 голів птиці, з них 60 самок та 40 самців. З дорослих фазанів вже сформували маточне поголів’я. Для виробничих потреб придбано 2 інкубатора.

"Перше поголів’я іллінецьких фазанів можна очікувати вже наприкінці квітня", – говорить В’ячеслав Яворович, старший мисливствознавець ДП «Іллінецький лісгосп».

Частину птиці, яку вирощуватимуть у фазанарії, підприємство буде реалізовувати. Вже сформовано пакет замовлень на реалізацію молодняка фазана. Значна частина молодняка буде вирощуватися для розселення в лісових угіддях ДП «Іллінецький лісгосп» для адаптації та розмноження в природних умовах. Частину фазанів вирощуватимуть для випуску «під постріл».

Таким чином іллінецькі лісівники матимуть додаткове джерело надходження коштів і суттєво збільшать кількість «царської птиці» в природних умовах.



Переглядів: 2061
Поширень: 0