Цьогоріч Вінницька область призвала 391 вінничанина, які виявили бажання поповнити лави ЗСУ на контрактній основі. За словами офіцера відділу укомплектування та призову обласного військкомату Володимира Дозорця, більшість із них уже підписали контракт та проходять службу у військових частинах, інші проходять бойовий вишкіл у навчальних центрів Збройних Сил України.

Днями від обласного військкомату відправилася чергова група вінничан, які вирішили піти на військову службу за контрактом.

"Відбулося дві відправки, одні їдуть на підготовку в 184 навчальний центр, що у Старичах Львівської області. Інші – одразу в Гайсинську бойову військову частину, яка зараз проходить бойове залагодження в Миколаївській області на полігоні «Широкий Лан». Начальник Генерального штабу дав дозвіл укомплектувати дану військову частину учасниками АТО і військовозобов'язаними, які проходили військову службу або контрактну, або строкову. Учасники АТО мають право підписувати контракт на півроку, всі інші - на три роки. Тому і бажаючих багато, більшість охочих йти служити відразу в військові частини, але люди, які не служили мають пройти підготовку у навчальних центрів", - наголосив Володимир Дозорець.

З початку року майже 400 вінничани вирішили підписати військовий контракт з ЗСУ

За його словами, йдуть на військову службу і дівчата. У військових частинах вони обіймають посади поварів, медичних сестер та радіо телефоністів.

"Найбільше вакантних посад бойових: механіки-водії танків, БМП, навідників гармат, механіків-водіїв самостійних артилерійських установок", - зауважив Володимир Дозорець.



Переглядів: 2721
Поширень: 0