20 квітня у будинку 31–річного жителя Вінницького району працівники поліції вилучили запал до гранати, штик-ніж до автомата Калашникова та один набій калібру 5,45 мм. За словами правопорушника, боєприпаси він привіз з зони АТО в якості сувенірів.

Як розповів начальник Вінницького відділення поліції Віталій Стахов, до поліції надійшла оперативна інформація про те, що житель села Стрижавка за місцем проживання зберігає зброю. Під час огляду будинку правопорушника у шафі поліцейські виявили запал до гранати, штик-ніж до Автомата Калашнікова та боєприпаси калібру 5,45 мм.

Чоловік пояснив, що боєприпаси в якості сувеніру він привіз з зони АТО, де проходив службу.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що на Вінниччині до кінця квітня триває місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які звернуться до правоохоронних органів та добровільно здадуть свою незареєстровану зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.



Переглядів: 2210
Поширень: 0