Під час планової ревізії Ладижинського дитячого будинку-інтернату фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області виявили фінансові порушення на суму понад 2 млн грн, з яких 500 тис. грн – порушення, що призвели до втрат.

Так, для належного забезпечення потреб інтернату протягом 2014–2016 років йому виділялися кошти з обласного бюджету на придбання пального. Проте, як з’ясувалося під час ревізії, виділені кошти на суму майже 240 тис. грн в інтернаті безпідставно використали на перевезення своїх працівників до місця роботи та у зворотному напрямку, при цьому вартість проїзду не відшкодовувалася.

Майже 200 тис. грн в інтернаті зайво витратили на виплату персоналу заробітної плати за фактично невідпрацьований час, а також не передбачених законодавством надбавок та відпускних. Ще близько 160 тис. грн використали на утримання понаднормативних посад.

Окрім того, аудитори виявили у будинку-інтернаті майно на суму майже 1,1 млн грн, яке він використовує, однак в бухгалтерському обліку закладу це не відображено.

За недотримання законодавства з фінансових питань 10 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Вінницької області. Матеріали контрольного заходу передані на розгляд Управлінню захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 272-60-29 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-13-68 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.



Переглядів: 1878
Поширень: 0