Днями в Липовецькій обласній лікарні відновного лікування дітей з органічним ураженням центральної нервової системи, порушенням психіки і опорно-рухового апарату відбулось урочисте відкриття лікувально-оздоровчого басейну, яке приурочено до Дня захисту дітей. За словами працівників закладу, даний басейн дасть змогу значно покращити можливості реабілітації маленьких пацієнтів.

За розмірами басейн сягає 15 метрів у довжину та 10 метрів завширшки. Окрім того його обладнано пандусом для дітей з вадами органів руху, наявний підігрів води, який дає можливість впровадити такі методики як: лікувальне плавання; гідротоніка - лікувальні вправи в воді; геліотерапія в літній період; елементи загартовування.

Також, на території басейну встановлено біотуалети, роздягальні з душовими кабінками та працює медпункт.

В Липовецькій лікарні для дітей з ураженням ЦНС запрацював басейн зі спеціальними пандусами

На сьогоднішній день, плавання вважається одним з провідних засобів фізичної реабілітації дітей з ушкодженням нервової системи. В залежності від температури води та виду навантаження плавання може надавати тонізуючого або розслаблюючого впливу та позитивно впливати на всі органи та системи організму дитини.

В Липовецькій лікарні для дітей з ураженням ЦНС запрацював басейн зі спеціальними пандусами

Показання для плавання та проходження терапії у басейні для дітей з такими ушкодженням нервової системи як: синдром рухових порушень; затримка статокінетичного розвитку; ДЦП; залишкові явища після нейрохірургічних операцій, які вимагають реабілітаційного лікування.



Переглядів: 2968
Поширень: 0