Відповідно до інформації місцевих фінансових органів області, для проведення літньої оздоровчої кампанії у місцевих бюджетах на 2017 рік передбачено 23,7 млн. грн., враховуючи оздоровлення дітей в стаціонарних закладах та в пришкільних таборах. Серед позитивних тенденцій варто відзначити зростання загального обсягу видатків, передбачених у місцевих бюджетах поточного року на літнє оздоровлення, який становить 26,1%, порівняно із минулим роком. Про це повідомив директор  Департаменту фінансів Вінницької обласної державної адміністрації Микола Копачевський.

Загалом, у 2017 році за кошти місцевих бюджетів планується профінансувати (співфінансувати) оздоровлення та відпочинок 25,7 тисячі дітей та підлітків, що перевищує минулорічний показник на 24,9% (на 5134 дітей). Відповідно до статистичних показників, в обласному бюджеті на 2017 рік передбачено на оздоровлення дітей 8,5 млн.грн., що загалом перевищує аналогічний показник минулого року на 32,8%. За вказані кошти планується охопити відпочинком і оздоровленням 1688 дітей.

Цього року майже 26 тисяч дітей з Вінницької області оздоровлять за кошти місцевих бюджетів

Позитивні тенденції щодо зростання обсягу видатків місцевих бюджетів Вінницької області також зафіксовано в інших соціальних сферах. Зокрема, у 2017 р. на виплату літніх відпускних усім працівникам закладів освіти області, які фінансуються з місцевих бюджетів, необхідно 641,1 млн. грн.. Із зазначеної суми на виплату відпускних саме педагогічним працівникам буде спрямовано 534,8 млн.грн. або 83,4%.



Переглядів: 2297
Поширень: 0