Сьогодні, 12 червня, під час апаратної наради в облдержадміністрації директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна поінформувала про перебіг літньої оздоровчої кампанії на Вінниччині.

Зокрема, вона повідомила, що на сьогодні вже завершується відпочинок 100 дітей на узбережжі Чорного моря, а наприкінці цього тижня запланований заїзд ще 100 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. Крім цього, минулого тижня відбулися перші два заїзди в табори, які стали переможцями за результатами публічних закупівель. Це 14-денний відпочинок в оздоровчому таборі «Колос», а також оздоровлення в дитячому санаторії «Подільський Артек» тривалістю 21 день. Наталя Заболотна зауважила, що цього року заплановано оздоровити 1075 дітей шляхом закупівлі путівок коштом обласного бюджету.

«У зв’язку із початком оздоровчої кампанії у всіх районах та містах області, триває придбання путівок за рахунок місцевих коштів. На сьогодні табори проходять процедуру отримання дозволів на проведення оздоровчої кампанії із залученням до складу комісії представників районних державних адміністрацій, Держпродспоживслужби»,- зазначила посадовець.

Цього літа в таборах та на узбережжі Чорного моря за кошти обласного бюджету оздоровлять більше тисячі дітей

Цього року значна увага приділена наметовим таборам з національно-патріотичним змістом, при цьому, на сьогодні вже функціонують два табори такого спрямування. Наталя Заболотна повідомила про заплановану кількість дітей, які потребують особливої уваги: «Ми плануємо на 100% оздоровити дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, батьки яких загинули під час виконання військових обов’язків, включаючи дітей загиблих учасників АТО». Крім цього, заплановано на рівні 75% охопити оздоровленням дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Також не менше 50% дітей шкільного віку Вінницької області заплановано оздоровити за рахунок різних бюджетів, що передбачено Конвенцією ООН про захист прав дітей.

У свою чергу, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна надала інформацію щодо роботи пришкільних таборів, зазначивши, що цьогоріч їх кількість становитиме більше 230, а це надаватиме змогу оздоровити більше 20 000 дітей.

«Особливістю оздоровчої кампанії у пришкільних таборах є те, що передбачена робота 36 мовних таборів, а також 105 мовних загонів. Крім цього, будуть залучені закордонні волонтери, шестеро з яких вже приїхали минулого тижня та представляють Велику Британію, США, Японію, Ізраїль», - зазначила Олена Чорна.

Заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації повідомила, що у 2017 році передбачено функціонування трьох пришкільних таборів математичного спрямування, у зв’язку із тим, що цей рік оголошено в закладах освіти області Роком математики. Один із них працюватиме у Чечельницькому р-ні, інші – в Липовецькому. Крім цього, забезпечено оздоровлення більше 500 дітей зі шкіл-інтернатів, зокрема, в окремих таборах оздоровча кампанія триватиме і в серпні.



Переглядів: 2156
Поширень: 0