За «звільнення» сина від покарання за вчинену автопригоду, у якій постраждали люди, пенсіонерка віддала шахраю 60 000 гривень та золоті прикраси. Вночі на автобусній зупинці в с. Біла Ямпільського потерпіла віддала свої заощадження незнайомцю, який представився працівником поліції. Тепер правопорушника розшукує поліція.

15 червня близько третьої години ночі до 61-річної пенсіонерки на стаціонарний телефон зателефонував начебто син та повідомив, що став винуватцем автопригоди, і за це його можуть ув’язнити. Аби уникнути покарання, треба заплатити потерпілим та працівникам поліції 60 000 гривень. Гроші потерпіла, жителька одного з сіл Могилів-Подільського району, мала привезти на автобусну зупинку у с. Біла Ямпільського району.

На зустріч з «поліцейським» жінка приїхала машиною разом з чоловіком. Під час передачі коштів псевдополіцейський вмовив потерпілу зняти з себе та віддати йому золоті каблучки та браслет.

Ранком, коли жінка з’ясувала, що її син ніяких проблем з поліцією не має, і у аварії не потрапляв, звернулась з заявою до поліції.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними, не довіряти подібним дзвінкам та не панікувати. Перевірте, де дійсно знаходиться Ваша рідна людина.

Пам’ятайте, у разі реального затримання працівники поліції повідомляють про це рідних, вказуючи підстави та термін, а також відділ чи відділення, де утримується особа.

Чинним законодавством не передбачено жодних платежів за утримання затриманої особи правоохоронним органом. Якщо громадяни виконують вимоги псевдополіцейських та передають їм кошти, то вони автоматично стають правопорушниками відповідно до статті 369 ККУ – надання неправомірної винагороди службовій особі.

Попросіть людину, яка представилась працівником поліції назвати прізвище ім’я, по-батькові і дату народження затриманого родича, запитайте у чому він був одягнений, колір очей, зріст. Практично у 100% випадків такою інформацією зловмисники не володіють, оскільки телефонний номер набрали навмання.

Якщо Вам повідомляють, що близька людина вчинила ДТП, обов’язково поцікавтеся, де це сталося, яка була машина, який її колір та державний номер.



Переглядів: 1740
Поширень: 0